U Novom danu sa glavnim urednikom "Pištaljke"

Vesti 25. mar 201614:42 > 14:43
N1

U Novom danu na N1, štampu listamo i aktuelne događaje komentarišemo sa glavnim urednikom antikorupcijskog sajta "Pištaljka", Vladimirom Radomirovićem.

U redovnoj subotnjoj rubrici „Čitamo“ predstavljamo ediciju pod nazivom „Deca čitaju srpsku istoriju“ izdavačke kuće „Pčelica“. Sa autorom Slobodanom Stanišićem razgovaraćemo o tome po kom kriterijumu su birane ličnosti koje su se našle u dosadašnje dve edicije, kakve su reakcije najmlađih i koje će ličnosti biti obrađene u trećoj ediciji, koja je u pripremi.

Nezavisni policijski sindikat Srbije najavljuje protest ispred Vlade Srbije. Nezadovoljni su svojim statusom i odnosom Vlade prema policajcima i bezbednosnom sistemu Srbije. Tim pitanjem bavićemo se u Temi jutra.

Plavo pozorište nedavno je obeležilo 20 godina rada. O novoj predstavi, „Sanjarenje – priča iz Terezina“ razgovaramo sa direktorkom pozorišta Dubravkom Vujinović i glumicom Jelenom Martinović.

Udruženje „Ulice za bicikliste“ organizovaće u subotu 26. marta u 16.30. okupljanje na Trgu republike u Beogradu i vožnju u znak protesta, jer gradske vlasti tri godine drže ogradom zatvorenu pešačku stazu na uzvodnoj strani Brankovog mosta. Naša reporterka Neda Kurjački javiće se uživo sa više detalja.