Bez struje više od 1.500 potrašača u Novoj Varoši

Vesti 07. mar. 201611:47 > 11:48
Podeli:
Izvor: N1

Više od 1.500 potrošača u Novoj Varoši ostalo je bez struje zbog toga što je van sistema više od 30 trafostanica, rekao je načelnik Štaba za vanredne situacije u tom gradu Radivoje Bujišić. Kiša i sneg izazvali su prekide saobraćaja, a na nekoliko mesta pojavilo se i klizište.

On je rekao da se jaka kiša i sneg izazvali prekide saobraćaja na više lokalnih putnih pravaca, a da se pojavilo i nekoliko klizišta, posebno u Negbini i Draževićima.

„Štab je, umesto proglašavanja vanredne situacije, izdao naredbu vlasnicima mehanizacije i vozila da svoja osnovna sredstva stave na raspolaganje Štabu, a posle izveštaja ekipa Elektrodistribucije, Javnog komunalnog preduzeća i Direkcije za izgradnju odlučićemo da li je neophodno zatražiti dodatnu pomoć od susednih opština u saniranju šteta“, rekao je on.

U opštini Prijepolje većinu problema su doneli bujični potoci koji su tokom noći u cetru grada paralisali saobraćajnice. Stanje je normalizovano, a putari u planinskom delu opštine rasčišćavaju puteve od oborenog drveća koje je prošle noći lomio snažan vetar.

Zbog poplava je proglašena vanredna situacija na teritorijama opština Čačak, Arilje i Lučani, saopštio je MUP Srbije. Pripadnici vatrogasno spasilačhih jedinica MUP-a evakuisali su tokom noći 15 osoba zbog ugroženosti poplavom.