Proglašena prva lista "Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje"

Vesti 06. mar 201614:13 > 14:30
Tanjug/Oksana Toskić

Republička izborna komisije proglasila je u nedelju prvu izbornu listu - "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje".

Nosilac liste je Aleksandar Vučić, a na listi se, pored predstavnika SNS-a, nalaze i novinar Miroslav Lazanski, operska pevačica Jadranka Jovanović, teniski trener Bogdan Obradović, automobilista Dušan Borković i književnica Ljiljana Đurović.

Pogledajte ovde spisak ljudi koji su se našli na izbornoj listi SNS.

Republička izborna komisija je objavila na svom sajtu da su njeni članovi na današnjoj sednici razmatrali i doneli Rešenje kojim se proglašava Izborna lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 24. april 2016. godine.

RIK je takođe na sednici doneo Rešenje kojim se utvrđuje da Marina Đukanović, diplomirani pravnik iz Beograda, postaje član RIK-a u proširenom sastavu i da Filip Katić, diplomirani pravnik iz Beograda, postaje zamenik člana RIK-a u proširenom sastavu, kao predstavnici podnosioca proglašene izborne liste kandidata za narodne poslanike Narodne skupštine, na izborima raspisanim za 24. april 2016. godine: „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“.

Srpska napredna stranka bila je najbrža, i prva je predala svoju izbornu listu.

Demokratska stranka je u nedelju ujutru u 02:20 predala svoju izbornu listu „Za pravednu Srbiju – Demokratska stranka“, posle čega je njen predsednik Bojan Pajtić poručio da su građani Srbije u protekle četiri godine, otkako je na vlasti Srpska napredna stranka, poniženi i osiromašeni.