Andrej Fajgelj u policiji zbog pretnji Saši Jankoviću

Vesti 27. feb 201617:59 > 18:04
Medija centar Beograd

Profesor na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu i jedan od osnivača "Treće Srbije", Andrej Fajgelj, bio je u policiji zbog objava na svom tviter profilu i jednog snimka na Jutjubu, rečeno je Beti. Fajgelj nije zadržan u policiji.

Fajgelj je priveden zbog snimka na Jutjubu u kojem je pretio smrću Zaštitniku građana Saši Jankoviću u vezi sa njegovim stavom o obaveznoj vakcinaciji dece i kazni u slučaju odbijanja iste.

https://twitter.com/fajgelj/status/703583482287681536

Fajgelj je nagovestio ovakav scenario zbog protivljenja nasilnoj vakcinaciji dece i kažnjavanju roditelja, te oduzimanju dece roditeljima koji odbiju da ih vakcinišu.

„Jankoviću, moram nešto da Vam kažem. Pa nek dolazi policija. Ali moram. Ako meni oduzmete dete, ubiću vas“, napisao je na svom tviter nalogu ovaj profesor na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu i jedan od osnivača Treće Srbije.

tviter

Fajgelj je već bio hapšen zbog javnih pretnji. Podsećamo da je u novembru 2015. godine priveden zbog poziva na ustanak protiv aktelne vlasti, izrečene u video-snimku na „jutjubu“ pod nazivom „Vučić i NATO: Poslužio hleb i so ubicama Srbije“.