Prosvetari: Verbić nezainteresovan, šalje nas kod Vučića

Vesti 24. feb 201611:39 > 11:44
Tanjug/Oksana Toskić

Sindikat radnika u prosveti Srbije i Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije Nezavisnost pozvali su kolege da sutra, 25. februara održe štrajk upozorenja tako što neće držati prve časove u obe smene, napominjući da je i to reakcija na razgovor sa ministrom prosvete Srđana Verbića koji je "nezainteresovan za probleme u obrazovanju".

U saopštenju Sindikata prosvetnih radnika Srbije se navodi da je Verbić, na sastanku u utorak 23. februara, pokazao potpunu nezainteresovanost prema zahtevima sindikata i problemima u obrazovanju i sindikate uputio na premijera Aleksandra Vučića.

Sindikat podseća da je Verbić 24. aprila 2015. godine potpisao Sporazum o rešavanju spornih pitanja u kome, između ostalog, stoji da će se Zakonom o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru u 2016. poboljšati materijalni položaj prosvetnih radnika.

U saopšenju sindikata Nezavisnost se dodaje da ih je Verbić obavestio da će zakon o platama u javnom sektoru sledeće nedelje biti na dnevnom redu sednice Skupštine Srbije „ali da taj zako neće uticati da se materijalni položaj prosvetara poboljša jer su dobili četiri odsto povećanja“.