Pajtić: Vlada Srbije oštetila državu za 997 milijardi dinara

Vesti 19. feb 201613:45 > 18:59
Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da je Vlada Srbije u prethodne četiri godine štetnim ugovorima, od kojih su neki tajni, oštetila državu za 997 milijardi dinara. Srpska napredna stranka odbacila je optužbe.

Pajtić je na stranačkoj konferenciji za novinare u Beogradu ocenio da je neprihvatljivo postojanje tajnih ugovora čija je svrha, po njegovim rečima, da se nešto prikrije i pare sliju u nečiji džep.

„Kad je reč o Er Srbiji javna su samo dva ugovora, dok tri najvažnija još nisu objavljena. Da li je tačno i da strani menadžeri u smederevskoj Železari mesečno zarađuju oko 340.000 evra, odnosno oko četiri miliona godišnje, dok je to preduzeće u većem minusu nego ranije“, upitao je Pajtić.

On je dodao da će DS početi izradu zakona kojim će biti uvedena apsolutna transparentnost podataka na svim nivoima i koji će, prema njegovim rečima, biti prvi zakon koji će demokrate usvojiti kada dođu na vlast.

Govoreći o eventualnom zajedničkom izlasku na izbore sa drugim opozicionim partijama, Pajtić je rekao da je DS razgovarala i sa Pokretom „Dosta je bilo“ Saše Radulovića i sa strankama manjina, a da će do kraja sledeće nedelje biti poznato da li će opozicija nastupiti u jednoj ili dve kolone.

SNS odbacio optužbe

Srpska napredna stranka odbacila je optužbe predsednika DS Bojana Pajtića i nazvala ga „najvećom sramotom Novog Sada, Vojvodine i Srbije“.

„Danas je šef kriminalnog režima ponovo pobegao sa svog radnog mesta, iz Novog Sada, gde je Vlada Srbije obezbedila posao za tri hiljade ljudi, u Beograd, gde je nastavio da radi ono što najbolje ume – da laže i obmanjuje građane“, navodi se u saopštenju SNS.

„Vlada Srbije ne krije ništa i domaćinski se odnosi prema svakom dinaru u državnoj kasi, što građani odlično znaju. Najvećeg lažova na srpskoj političkoj sceni pozivamo da što pre vrati sve otete narodne pare, a nadležne državne organe da ispitaju, ili obelodane ispitano ‘poslovanje’ Pajtićeve vlade“, navodi se u saopštenju SNS.