Opozicija kritikovala vlast u Novom Sadu uoči posete Vučića

Vesti 19. feb 201610:15 > 14:57
Tanjug / Jaroslav Pap

Nova stranka ocenila je da predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić trećom posetom Novom Sadu u poslednja dva meseca pokušava da "kamuflira činjenicu da Novi Sad ima najgoru i najnesposobniju vlast u svojoj istoriji". Predsednik Levice Srbije Borislav Stefanović ocenio je da Novi Sad nije izgledao "ovako loše" još od bombardovanja 1999. godine.

Vučić će danas u Novom Sadu prisustvovati potpisivanju Ugovora o podsticajima izmedju Ministarstva privrede i preduzeća Delfi pakard (Delphi Packard).

„Vučić je u Novom Sadu prvo organizovao miting podrške samom sebi, zatim je došao da otvori metar zardjale pruge a danas je upriličen još jedan cirkus povodom svečanog otvaranja radova na izgradnji Radne zone Sever 4 za koji ne postoji ni projekat koji će po ugovoru biti gotov 29. marta ove godine“, navedeno je u saopštenju.

Nova stranka je istakla da će ugovor sa kompanijom Lir (Lear) naneti višestuko veću štetu koju će platiti gradjani Novog Sada.

„Ovo je poslednja prilika korumpiranoj novosadskoj vlasti, pre nego što izgubi izbore, da uzme provizije od izvodjača radova na nameštenim tenderima“, navela je Nova stranka.

Ta stranka je ocenila da nijedan ozbiljan investitor neće ulagati u zemlji gde nema vladavine prava i gde su na vlasti „korumpirani mediokriteti koji će ga reketirati“.

„Doći će samo uz uslov da ima ekstra profit i otuda ovakve sulude subvencije od tri miliona dinara po radnom mestu koje plaćaju svi gradjani Srbije“, piše u saopštenju.

Stefanović: Novi Sad nije izgledao ovako loše još od bombardovanja

Predsednik Levice Srbije Borislav Stefanović ocenio je da Novi Sad nije izgledao „ovako loše“ još od bombardovanja 1999. godine.

„Novi Sad nije izgledao ovako loše još od bombardovanja 1999. godine. Naš grad zaslužuje mnogo bolje od toga“, rekao je Stefanović a prenela je Levica Srbije.

On je optužio gradsku vlast da zapošljava samo članove Srpske napredne stranke (SNS).

„Danas više niko ne može da se zaposli ako nije član SNS-a“, rekao je Stefanović i ponovio stav da stranačko zapošljavanje mora da bude krivično delo.

Povodom najave dolaska američke kompanije Lir (Lear) u Novi Sad, Stefanović je rekao da nije protiv stranih investitora, ali je dodao da postoji mnogo nerazjašnjenih pitanja, poput toga kolika će biti visina plata zaposlenih, da li će oni imati pravo na sindikalno organizovanje i drugih važnih detalja o kojima trenutno, u ovom slučaju, nema dostupnih informacija.

Zobenica: Izjava Stefanovića je degutantna

Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Damir Zobenica rekao je da je „krajnje degutantna“ izjava lidera Levice Srbije Borislava Stefanovića da Novi Sad izgleda kao i 1999. godine, kao i podsećanje na bombardovanje Srbije.

Zobenica je kazao da apsurdnost izjave Stefanovića potvrđuje činjenica da je Novi Sad pre nekoliko dana proglašen za jednu od deset najboljih destinacija Evrope 2016. godine.

„Podsećam gospodina Stefanovića i na to da je Grad Novi Sad, pre tri meseca, ušao u uži izbor za omladinsku prestonicu Evrope za 2018. godinu, među pet najboljih gradova, kao jedini kandidovani neevropski grad“, naveo je Zobenica u pisanoj izjavi.

Zobenica je rekao da su za tri godine, koliko je SNS na vlasti u Novom Sadu, uprkos katastrofalnom stanju budžeta u kojem je prethodna vlast ostavila Grad, sagrađeni novi vrtići i otvoren Bulevar Evrope.

Dodao je da se će dve američke kompanije, koje će biti dovedene u Novi Sad, Novosađanima doneti hiljade novih radnih mesta, kao i mnogo značajnih projekata i investicija za grad.

„Srpska napredna stranka će nastaviti trend ulaganja i promocije našeg grada, koji već uveliko dobija sva evropska priznanja da se razvija u jedan od najmodernijih gradova Evrope“, rekao je Zobenica.