PUPS neće više sa socijalistima, idu kod Vučića na pregovore

Vesti 18. feb. 201611:39 > 14:39
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dragan Stanković

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) saopštila je da je predsedništvo ove stranke donelo odluku da se obrati predsedniku Vlade Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću da bi otpočeli razgovore o mogućem predizbornom sporazumu sa SNS.

U saopštenju se navodi da je na sednici Predsedništva PUPS razmatrana informacija o razgovorima predsednika PUPS Milana Krkobabića i predsednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića, koji je obavešten o ovoj odluci PUPS-a. 

Predsedništvo je jednoglasno zaključilo da je, iz iskustva koje je ova stranka imala sa sadašnjom Vladom, najbolji način da se u celosti ispune ciljevi PUPS, pre svega zaštita socijalno-ekonomskog položaja penzionera, da svoje buduće delovanje uskladi direktno sa političkom misijom predsednika Vlade Aleksandra Vučića.

 „Tokom protekle dve godine PUPS istrajno podržavao politička zalaganja predsednika Vlade Vučića da sačuva državu od bankrota, čime je, praktično, obezbeđena sigurnost i redovnost isplata penzija. Premijer je taj koji je pokazao najveću posvećenost našim ciljevima, kao i najveću pažnju za potrebe penzionera“, ističe se u saopštenju. 

„Stoga, prirodno je da težimo da jačamo saradnju sa njim i strankom koju vodi. Odluka Predsedništva je da se obratimo predsedniku Vlade Vučiću kako bismo otpočeli razgovore o mogućem predizbornom sporazumu sa SNS“, ističu u PUPS. 

Ukoliko predstavnici PUPS u razgovorima konstatuju da takva vrsta saradnje nije moguća Predsedništvo stranke je čvrsto uvereno da je PUPS sposoban i za samostalni izlazak na predstojeće izbore.

Dačić: Svako ima pravo da donosi odluke u svom interesu

Svako ima pravo da donosi odluke u najboljem interesu svoje stranke, rekao je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić povodom najave PUPS-a da će razgovarati sa SNS-om o mogućem predizbornom sporazumu.

On je preneo da mu je predsednik PUPS-a Milan Krkobabić u sredu rekao da će biti takvog razgovora.

Ne možemo da prihvatimo da na listi neko ima više mesta nego što je to realno, rekao je Dačić, koji smatra da izbornu listu socijalista ne bi oslabio eventulani odlazak PUPS-a na listu sa SNS-a.

U narednim danima ćemo imati razgovor o našim celokupnim odnosima, najavio je Dačić.

Zamenik predsednika SPS Aleksandar Antić poželeo je Partiji ujedinjenih penzionera Srbije sreću u pregovorima sa SNS i izrazio nadu da će dobiti bolje uslove na listi i više mandata nego što je SPS bio spreman da im ponudi, u skladu sa dugogodišnjim partnerskim odnosom. 

„SPS posebno podržava najavu PUPS-a o mogućnosti i da samostalno izađu na izbore, jer je to uvek najbolji način za proveru sopstvene snage i poverenja kod građana“, izjavio je Antić. 

On je podsetio da je PUPS na prethodnim parlamentarnim izborima 2014. godine imao 25 odsto mesta na listi kandidata koalicije SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija. 

„U SPS-u smo uvereni da će buduću Vladu Srbije, nakon predstojećih izbora, činiti partije koje su je i do sada činile i da za nastavak rada tog uspešnog tima, vođenog premijerom Aleksandrom Vučićem, neće biti važno sa koje izborne liste će PUPS u taj tim doći“, izjavio je Antić.