Došli na prijem kod predsednika, obili im auto na parkingu

Vesti 16. feb 201619:19 > 19:33
Podeli:
Izvor: N1

Ukoliko mislite da je garaža u blizini državnih institucija, gde je u toku prijem za najviše državne zvaničnike, sigurno mesto da ostavite svoj automobil, možda ipak grešite. U to se uverio jedan od dobitnika ordena, koje je povodom Dana državnosti podelio predsednik Srbije.

Dodela ordena profesoru na Univerzitetu u Temišvaru i poslaniku u parlamentu Rumunije Slavomiru Gvozdenoviću svakako će ostati u sećanju. Međutim, ne samo u lepom, jer mu je u garaži u Pionirskom parku obijen automobil, kojim je sa delegacijom Srba iz Rumunije došao na dodelu i prijem u zgradi predsedništva.

„Videli smo da tu postoji video nadzor, mislili smo da je sve to u redu. Ostavili smo kameru, ostavili smo stativ, tašne u gepeku i eto kad smo se vratili nestalo je. Obili su nam kola. Bruka. Sama činjenica da se to desilo u srcu Beograda ispred toliko policije to mi je neobjašnjivo“, kaže novinar iz Rumunije Rajko Kornea.

Izvor : N1

Garaža u kojoj je bio parkiran automobil nalazi se u neposrednoj blizini zgrade predsedništva, republičke, i skupštine grada. To, međutim, ne garantuje bezbednost vozila, zbog čega Parking servis upozorava da se vredne stvari ne ostavljaju u kolima. 

U saopštenju koje smo dobili iz Parking servisa navodi se da je jedini video nadzor kojim trenutno raspolažu, kamere poput koje pokrivaju samo ulaze i izlaze na pojedinim objektima. Ipak, kako su, kako kažu, svesni problema, pokrenuli su postupke za uvođenje video nadzora tokom ove godine u garažama na Obilićevom i Zelenom vencu i u Masarikovoj ulici, dok bi ova garaža trebalo da dobije kamere tokom 2017. godine.

Statistika parking servisa po kojoj se obije jedno od 50 hiljada vozila verovatno ne znači puno gostima iz Rumunije, ali ako je sreće u nesreći, onda je to činjenica da iz njihovih kola ipak nije sve odneto. 

„Zanimljivo, lopovi su ukrali sve osim ordena“, kaže Kornea.