Vučić: Treba nam NATO da čuva naš narod na Kosovu

Vesti 16. feb 201611:52 > 12:05
Podeli:
Izvor: Tanjug / Srđan Ilić

Nama je NATO potreban kao saveznik, da nam čuva narod na Kosovu, izjavio je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, dodavši da je njegov kabinet ratifikovao sporazum sa alijansom koji je potpisan mnogo ranije.

Izrazivši uverenje da je taj sporazum dobar za Srbiju, Vučić je rekao da njegova vlada neće voditi neodgovornu politiku kakva bi zemlju mogla dovesti u sukob sa jednim delom sveta koji je veoma moćan.

„Nama je NATO potreban kao saveznik da nam čuva narod na Kosovu i Metohiji. A ko nam čuva narod? Da nam ne čuvaju ti licemeri? Mi čuvamo narod na Kosovu svojom mudrom i pametnom politikom. Srpski brod mirno plovi, nećemo da ga uvlačimo u vrtloge i oluje“, rekao je Vučić.

Govoreći o sporazumu, Vučić je naveo da je reč o ratifikaciji dokumenta koji je ranije potpisan i da on ne vidi ništa loše u tom sporazumu.

„Taj sporazum je potpisan u punoj sadržini koja je ratifikovana, godinama unazad i nikada vam nije smetao. Reći ću vam zašto vam nije smetao. Zato što je politička tema bila važna: Ko treba da bude kriv za to? Zato što tema i meta treba da budem ja, a ne oni koji su to stvarno napravili“, rekao je on.

Upitan zašto NATO vojnici nesmetano mogu da se kreću kroz Srbiju, Vučić je rekao „da bi zaštitili Srbe na Kosovu oni moraju i da dođu do severa Kosova“.

„Gde ste do sada videli te NATO vojnike. Imamo taj Sporazum više godina potpisan. Jel to taj NATO od koga tražimo zaštitu za sever Kosova za Srbe. Hoćete da tražimo zaštitu za Srbe na severu Kosova, a da im ne damo da dođu do severa Kosova? Jel to hoćete?“, zapitao je premijer.

Vučić je rekao da je Srbija vojno neutralna i da hoće najbolje odnose sa Rusijom i NATO, kao i da će štititi svoju neutralnost.