Šešelj: Funkcioneri radikala pošteni građani, neće u Hag

Vesti 11. feb 201614:18 > 14:21
Podeli:
Izvor: N1

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ponovio je da bivši i sadašnji funkcioneri stranke Vjerica Radeta, Petar Jović i Jovo Ostojić neće pristati da dobrovojno odu u Haški tribunal.

„Oni su pošteni, ispravni građani Srbije kojima niko ne može da pripiše krivično delo“, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare i dodao da se u srpskom zakonodavstvu nepoštovanje suda kažnjava izricanjem novčane kazne ili izbacivanjem iz sudnice.

Šešelj je kazao da je, za razliku od predsednika Srbije Tomislava Nikolića koji je početkom prošle godine rekao da on mora biti izručen Haškom tribunalu, premijer Srbije Aleksandar Vučić to odbio da uradi jer je „svestan kakve su posledice“.

Vjerica Radeta kaže da nije prekršila zakon i da je, kao član tima za odbranu Vojislava Šešelja, radila sve što je u njegovom najboljem interesu.

Komentarišuću smrt generala Zdravka Tolimira u Hagu, Šešelj je rekao da smatra da je Tolimir umro jer mu nije pružena adekvatna medicinska pomoć. „To je razlog više da Srbija uputi inicijativu Savetu bezbednosti UN da se Haški tribunal što pre ukine i da se svi Srbi vrate u Srbiju“, rekao je Šešelj.

On je dodao da je Tolimir nepravedno optužen i da treba da bude sahranjen sa svim vojnim počastima.