Oliver Dulić zaposlen "preko veze"?

Vesti 09. feb 201618:09 > 19:19
Medija centar Beograd

Bivši ministar za zaštitu životne sredine i funkcioner DS-a Oliver Dulić zaposlen je prošle nedelje na određeno vreme na Klinici za ortopedsku hirurgiju Kliničkog centra Vojvodine.

Iako je Dulić po zanimanju specijalista ortopedije, njegovo zaposlenje pokrenulo je pitanje uhlebljivanja bivših partijskih kadrova u javnim institucijama, budući da je ovaj istaknuti političar posao dobio uz blagoslov direktora Kliničkog centra Vojvodine, koji je takođe iz Demokratske stranke.

Bivši ministar i predsednik Skupštine Srbije, skalpel u rukama nije držao već godinama, a na mesto ortopeda stigao je iz fotelje pomoćnika direktora banje Termal u Vrdniku. Obe radne knjižice potpisali su mu ljudi sa partijskom knjižicom DS-a.

“Pripadnost nekoj političkoj opciji nije opredeljujući faktor. U ovom slučaju on je član DS-a, ali to nema veze s poslom kojim će se baviti, niti to ima veze što je eto, direktor član DS-a, s obzirom na to da postoje saradnici ovog direktora, to jest mene, koji su članovi drugih partija, pa to nije bio problem”, kaže direktor Kliničkog centra Vojvodine Ivan Levakov.

Problem je danas bilo naći doktora Dulića na svom novom radnom mestu, kao i čuti njegovo viđenje svog zaposlenja.

U kratkom telefonskom razgovoru, Oliver Dulić rekao nam je da mu ne pada na pamet da izlazi pred televizijske kamere. On kaže da bi samim komentarisanjem svog zaposlenja bacio ljagu na svoju profesiju, kojom se sada bavi.

Dolazak bivšeg ministra ipak je uzburkao strasti u samoj kući, pa je tako dugogodišnji načelnik Klinike za ortopediju Dragan Savić istog dana kada je Dulić zaposlen podneo ostavku, kako nam je rekao, iz ličnih razloga.

“To se sad potrefilo, isti dan gotovo, i eto, videćemo sad. Mislim da to nema nikakve veze”, naglašava Levakov.

Zaposlenje Olivera Dulića, za potpredsednicu Gradskog odbora Srpske napredne stranke, ima drugo ime.

“Uhlebljenje, a ne zaposlenje Olivera Dulića u KCV je jasna slika koja se ne menja od 2000. godine, kako radi Demokratska stranka. Njihovi kadrovi dobijaju prestižna mesta, bez obzira na to da li je u skladu sa zakonom ili ne – važno je zadovoljiti potrebe svojih partijskih kadrova”, tvrdi Jasmina Obradović iu SNS-a.

Za to vreme, Dulić je ipak morati da dolazi u Beograd, budući da se protiv njega pred Specijalnim sudom vodi postupak zbog sumnje da je zloupotrebio položaj u vreme kada je bio ministar, zbog izdavanja dozvola preduzeću Nuba invest, čime je ta firma zaradila preko 66 hiljada evra.