Đukić Dejanović: Vlada je kvalitetnija sa SPS

Vesti 08. feb 201612:46 > 12:49
ANADOLIJA/Nihad İbrahimkadic

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović negirala je da između socijalista i njihovih koalicionih partnera u Vladi Srbije, Srpske napredne stranke, postoje suštinska neslaganja.

Na pitanje o kritikama koje su poslednjih dana razmenili pojedini funkcioneri SPS i SNS, Slavica Đukić Dejanović je rekla da vlada ima „povoljan trend po građane Srbije“ i da je kvalitetnija sa socijalistima.

„Da li u jednoj ili drugoj partiji ima onih koji možda razmišljaju o nekim pitanjima, ali koja nisu suštinska za državu, i na drugačiji način, to je sasvim moguće. Da li ljudi sumnjaju, znate, i u jednoj porodici ima sumnje među članovima. Da li je sumnja nekada put za testiranje istine, i to je tačno“, rekla je potpredsednica SPS.

Prema njenim rečima, SPS se bavi bitnim ocenama rada vlade, a to je da ova vlada ima povoljne rezultate.

„Ostalo što se zove sumnja, želja, stav pojedinca, a nije stav organa SPS i SNS, nije tema i mi se time ne bavimo“, rekla je Đukić Dejanović.

Kritičke izjave počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića o Prokopu izazvale su oštre polemike SPS-a i SNS-a, a od Mrkonjićevih reči ogradio se i šef socijalista Ivica Dačić koji je rekao da je to bio samo lični stav pojedinca.