Skupština Kragujevca: Nema razloga za raspravu o RTK

Vesti 08. feb 201612:36 > 12:44
N1

Predsednik Skupštine Kragujevca Milan Urošević odbio je zahtev Odborničke grupe Zajedno za Šumadiju i Demokratske stranke za sazivanje sednice gradskog parlamenta po hitnom postupku, na kojoj bi se razmatrao predlog zaključka o preispitivanju procesa privatizacije Radio televizije Kragujevac (RTK).

On je podsetio da se Skupština grada, od juna do oktobra prošle godine, u više navrata izjašnjavala o privatizaciji lokalne televizije.

Naveo je da je na sednici Skupštine u junu 2015. godine utvrđen model privatizacije, da je u avgustu sproveden
postupak licitacije i da je 1. septembra, od istih predlagača, bio upućen zahtev za dopunu dnevnog reda koji se odnosio na privatizaciju RTK i obavezivanje gradonačelnika da preduzme mere i aktivnosti vezane za nju.

Nakon zaključenja ugovora o prodaji te medijske kuće u oktobru 2015. godine, RTK je bila tema sednice Skupštine grada i 27. novembra, kada je doneta Oluka kojom su prestala osnivačka prava Kragujevca.

Ni ja, kao neko ko se na posredan način bavi medijima, niti gradski parlament na čijem sam čelu, ne beži od ove teme, ali ne mogu da zaboravim da su se odbornici o njoj već izjašnjavali. Uzimajući sve to u obzir, smatram da nema neraščišćenih pitanja oko privatizacije RTK i da nema razloga za sazivanje sednice po hitnom postupku, istakao je Urošević.

Podsetimo, lider Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović tvrdi da je privatniku, koji je za 80.000 evra kupio RTK, poklonjena i imovina te televizije vredna oko milion evra.