Šutanovac: Nisam želeo da vređam, već da ukažem na apsurd

Vesti 05. feb 201617:40 > 17:43
Podeli:
Izvor: N1

Poslanik Demokratske stranke Dragan Šutanovac kaže da je u tvitu, zbog koga su poslanici vladajuće koalicije napustili sednicu, hteo da ukaže na apsurd, a ne da uvredi nekoga.

„Neko vas je obmanuo, niko nije napisao ili rekao ‘Ko o čemu, Maja o poštenju’. Ja sam govorio o apsurdu da nas vi učite o pristojnosti, Marjan Rističević o kulturi, a Maja (predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković) o poštenju, nije se to odnosilo na ono poštenje na koje Vi i Gašić mislite. A svi mi znamo koliko je stranaka Maja Gojković promenila“, rekao je Šutanovac predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću na sednici parlamenta.  

Vučić je na to odgovorio da nije tačno objašnjenje Šutanovca oko tvita, kao i da „po običaju“ ne govori istinu.  

„Vi govorite – Vučić o pristojnosti k’o vojnik o skraćenju, k’o neko o poštenju… To je sramota za nekoga ko hoće da se bavi javnim poslom“, kazao je Vučić.  

Poslanici vladajuće većine napustili su ranije danas sednicu parlamenta tvrdeći da ih je Šutanovac, bivši ministar odbrane, uvredio na Tviteru.  

„Vučić o pristojnosti, Maja o poštenju, Marjan o kulturi… #realityskupština“, napisao je Šutanovac na Tviteru.

Šutanovac je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije kazao da ne oseća potrebu da se izvini zbog tog tvita i da u njemu ne vidi ništa uvredljivo. On je dodao da je opozicija unapred znala da je današnja rasprava zamišljena kao rijaliti šou u kome opozicija treba da se okrivi jer zahteva smenjivanje Gašića.  

„Moj tvit je bio više nego primeren, iz skuštinske sale se ponekad čuju zvukovi slični onima koji mogu da se čuju na selu. Bilo je apsurdno da nas Vučić uči pristojnosti, a da je u parlament dolazio u pidžami, a svi znaju i za aferu Maje Gojković u Novom Sadu, ona je sedela na više stolica i na više mesta u parlamentu nego iko u Srbiji“, kazao je Šutanovac.