Poslanici SNS napustili Skupštinu zbog Šutanovčevog tvita

Vesti 05. feb 201616:33 > 17:36
Podeli:
Izvor: Tanjug / Srđan Ilić

Zbog ovog tvita poslanika DS Dragana Šutanovca predstavnici vladajuće većine napustili su sednicu Skupštine na kojoj se raspravlja o razrešenju ministra odbrane Bratislava Gašića.

Šef poslaničke grupe naprednjaka obrazložio je da ne žele da sede u istoj prostoriji s čovekom koji uvredio, po njegovim navodima, predsednicu Skupštine Maju Gojković ovim tvitom, a zatim su slično učinili i poslanici SPS i drugih koalicionih partnera naprednjaka. Ipak, glasaće o razrešenju ministra odbrane.

Poslanik Demokratske stranke Dragan Šutanovac kaže da je u tvitu hteo da ukaže na apsurd, a ne da uvredi nekoga.

U parlamentu, kojem u ovom trenutku predsedava potpredsednik Skupštine Igor Bečić, ostali su premijer i ministar odbrane Bratislav Gašić, a za reč se javljaju samo predstavnici malobrojne opozicije.

Poslanici SNS, Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije napustili su sednicu Skupštine Srbije i neće učestvovati u raspravi o smenjivanju ministra odbrane Bratislava Gašića zbog uvredljivog tvita, izjavila je poslanica SNS-a Marija Obradović.

Izvor : N1

Ona je novinarima u Skupštini Srbije kazala da je nedopustivo da neko na taj način uvredi predsednicu skupštine Maju Gojković u danu kada se raspravlja o razrešenju ministra koji je uvredio žene.

„Šutanovac je gurnuo prst u oko današnjoj raspravi“, ocenila je Obradovićeva.

Ona je zatražila i najstrožu osudu javnosti i kazala da Gojkovićeva takvu uvredu nije zaslužila.

Poslanici SNS prekidaju svoje učešće u diskusiji tokom današnjeg dana i poslanici opozicije mogu da se zabavljaju sami sa sobom, rekla je Obradović, u prisustvu svih poslanica SNS.

Dok javnost ne osudi retoriku i obraćanje Šutanovca, nećemo nastaviti dalju diskusiju, ali ćemo glasati za razrešenje Gašića, rekla je Obradović.

Vučić: Moram da ostanem, a rado bih izašao

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će ostati u sali Skupštine Srbije i učestvovati u raspravi o razrešenju ministra odbrane, iako su poslanici vladajuće većine napustili sednicu.

Kao predsednik vlade i predlagač moram da ostanem, a rado bih izašao iz sale sa prijateljima, ali ne mogu to ni zbog zakona, ni zbog odgovornosti, izjavio je Vučić, dok su poslanici SNS napuštali salu.

Vučić je rekao da je ovo pomalo neprijatna situacija i da bi bilo logično da se poslanicima bar uputi izvinjenje.

Molim sve poslanike da nam se slično u daljem radu ne ponovi, rekao je on, dodavši da se nada da ni Maja  Gojković, ni bilo ko drugi neće prolaziti kroz ovakve stvari.

Nadam se da su ljudi u Srbiji imali priliku da vide kako bi trebalo Srbija da izgleda u budućnosti, kazao je Vučić.

N1 televizija večeras u 21h emituje novu emisiju N1 portret o Bratislavu Gašiću.