Tužilštvo se žalilo na presudu Marku Milićevu

Vesti 22. jan 201612:40 > 12:41
N1

Treće osnovno tužilaštvo žalilo se na presudu kojom je Marko Milićev (35) prošlog oktobra osuđen na četiri i po godine zatova, jer je u julu 2014. godine svojim vozilom "mini kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića (21) na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države.

Tužilaštvo je uložilo žalbu Apelacionom sudu u Beogradu kojom traži da se presuda ukine i suđenje ponovi ili da se preinači posebno u pogledu krivične sankcije, rekao je danas Tanjugu portpraol tužialštva Ivan Marković.

On je podsetio da je tužilaštvo za Milićeva tražilo 10 godina zatvora, imajući u vidu težinu krivčnog dela, da je ostale optužene u tom predmetu instruirao kako da se ponašaju nakon incidenta, kao i da je više puta osuđivan za druga krivčna dela.

Žalba je uložena i zbog bitnih povreda krivčnog postupka.

Pravo na žalbu ima i odbrana, a o njima će raspravljati Apelacioni sud na javnoj sednici.

Apelacioni sud može presudu da potvrdi, da je preinači ili da je ukine i naloži da se suđenje ponovi.

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je 28. oktobra Milićeva na četiri godine i šest meseci zatvora i izrekao mu i zabranu upravljanja motornim vozilom od tri godine, nakon izvršenja kazne.

Milićev je u pritvoru od septembra 2014. godine.

Njegov kum Bratislav Vesović osuđen je na godinu zatvora, jer je krio Milićeva, kao što mu je pomogao da sakrije „kantrimena“. Vozač „Pink Taksija“ Saša Janković dobio je uslovnu osudu od sedam meseci zatvora, jer nije prijavio da je došlo do udesa iako je video da je „kantrimen“ oštećen. Kazna mu neće biti izvršena ukoliko u roku od dve godine ne učini novo krivično delo.

Milićev je osuđen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.