Nišlije traže kolektivnu smenu gradskog rukovodstva

Vesti 16. jan 201618:28 > 18:33
N1

Nekoliko stotina Nišlija protestovalo je danas ispred Gradske kuće, zahtevajući smenu kompletnog rukovodstva grada "zbog javašluka u javnim preduzećima i negativnog izveštaja Državne revizorske institucije" (DRI).

Protest je organizovalo Udruženje predsednika skupština stanara koje je podsetilo da je izveštaj DRI pokazao da je iz budžeta grada tokom 2014. godine nepravilno potrošeno 1,6 milijardi dinara.

„Mesecima smo upozoravali na javašluk u javnim preduzećima. DRI je svojim izveštajem pokazao da su naše tvrdnje bile tačne. Izveštaj je pokazao da i grad posluje poput javnih preduzeća“, rekao je Đokica Jovanović iz Udruženja predsednika skupština stanara.

On je demantovao tvrdnje gradonačelnika Niša Zorana Perišića da Udruženje namerava da se prikloni određenoj političkoj stranci.

„Nemamo nameru da se priklanjamo bilo kome, ali imamo nameru da kontrolišemo sve stranke koje dođu na vlast“, rekao je Jovanović.

Gradonačelnik Zoran Perišić je na konferenciji za novinare, održanoj u petak, rekao da je Srbija daleko od 1996. godine, od pokradenih izbora i svega onoga što je građane Niša opravdano izvelo na ulice.

„Institucije grada i države postoje. Na tri i po meseca pred krajnji rok za raspisivanje lokalnih izbora, vi praktično gubite način funkcionisanja grada ili ga dovodite u pitanje ovakvim zahtevima“, izjavio je Perišić.

On je istakao da se obistinjuju njegova predviđanja da će Udruženje predsednika skupština stanara sa komunalnih preći na političke zahteve.

„Sada vam najavljujem da će se u dogledno vreme Udruženje vezati za jednu političku stranku koja u ovom trenutku nije parlamentarna“, rekao je Perišić.