Ove godine u Beogradu rođeno rekordnih 20.440 beba

Vesti 29. dec 201515:08 > 15:09
Izvor: N1

U Beogradu je ove godine rođeno 20.440 beba, što je rekord u broju novorođenčadi, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali.

„To je sjajna vest za sve nas, jer govori o tome da postoji veći optimizam u vezi sa onim što radimo, a sve što radimo, radimo zbog te dece“, istakao je Mali i dodao da je 18.300 majki iz Beograda, dok je oko 2.140 majki iz unutrašnjosti Srbije.

Kako je rekao, gradska vlast se trudi i troši energiju i vreme za bolje sutra, a rezultate tog rada videće sva deca, rekao je Mali novinarima u Skupštini grada, prilikom potpisivanja ugovora o donaciji nekoliko kompanija za Bebi paket.

Reč je o 14 kompanija, koje su donirale proizvode, pa će se od 15. januara naredne godine u svim porodilištima naći paket koji će sadržati 23 proizvoda, a čija je ukupna vrednost 50 miliona dinara, što je najveća vrednost paketa od njegovog uvođenja 2011. godine.

U bebi paketu, koji se svakoj rođenoj bebi i njenoj majci dodeljuje, nalazi se sve što je potrebo za negu u prvim danima nakon izlaska iz porodilišta.

Među kompanijama koje su donirale proizvode su Apoeteka Beograd, MCG Grupa, Lili, Keprom, Farmalogist, Farmasvis, Tosama, Aktavis, Dalija, Feniksfarma, Jasvel, Alkaloid i Esensa, dok je Banka hrane ustupila magacinski prostor.