Stefanović: Predložiću penzionisanje Veljovića

Vesti 23. dec 201520:43 > 20:46
N1

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u sredu uveče da će predložiti Vladi Srbije da razreši funkcije direktora policije Milorada Veljovića.

„Razgovarao sam s direktorom, moj predlog je da do kraja godine bude penzionisan“, rekao je Stefanović na RTS-u i dodao da postoji više kandidata za funkciju direktora policije, ali da će konačnu odluku o tome doneti Vlada Srbije.

Govoreći o racionalizaciji zaposlenih u MUP-u, Stefanović je kazao da će između 1.300 i 1.400 zaposlenih u MUP-u, uglavnom administrativnih radnika, ostati bez posla, alli je i naveo da u 2016. godini neće biti novih racionalizacija u tom ministarstvu.

„Naša obaveza je da sprovedemo odluku o racionalizaciji. Imena ljudi koji će ostati bez posla su stigla iz različitih policijskih uprava, ali najčešće se radi o zaposlenima u administraciji koji će snositi najveći teret racionalizacije“, kazao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, alternativa je bila da se smanji broj zaposlenih u MUP-u ili da vlada poveća poreze.

„Ne pada nam na pamet da povećavamo poreze. Oko 1.300-1.400 radnika MUP-a neće imati priliku da nastave da rade i to je to, neće biti novih racionalizacija u 2016. godini, nekih novih krugova otpuštanja“, rekao je ministar, dodajući da je predviđen socijalni program za radnike koji će dobiti otkaze.