Babić o golubu pismonoši i pozivima bez pozivnica

Vesti 16. dec 201516:37 > 16:41
Izvor: Tanjug/Nemanja Jovanović

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić objasnio je da na prijem povodom otvaranja pregovaračkih poglavlja sa Evropskom unijom, koji je u utorak održan u Jugoslovenskoj kinoteci, niko nije pozivan niti su slate pozivnice.

„Koliko znam za proslavu u kinoteci niko nije ni pozivan, pa tako nije ni mogao ni da dobije poziv“, rekao je Babić posle primedbi da na prijem nisu pozvani poslanici, pa ni šefovi poslaničkih grupa, ali ni bivši predsednici države i vlade koji su takođe zaslužni za evropski put Srbije.

Iako ga niko od novinara nije ni pitao za poslanika Nove stranke Zorana Živkovića, Babić je rekao da ne bi želeo da se „to što san svih 250 poslanika i svih građana Srbije pretvori u košmar, zato što Zoran Živković nije bio pozvan“.

Tanjug/Oksana Toskić

„Vidim da je Zoran Živković čekao goluba pismonošu. Ubuduće će morati da otvori prozor da bi golub pismonoša mogao da uđe u njegovu kancelariju“, rekao je Babić.

Prijemu u zgradi Jugoslovenske kinoteke povodom otvaranja prvih poglavlja u pregovorima Srbije sa EU prisustvovali su najviši državni zvaničnici i predstavnici diplomatskog kora.