Građani Gornjeg Milanovca razbijaju glave o znakove

Vesti 14. dec 201510:20 > 10:22
Podeli:
Izvor: N1

Saobraćajni znakovi postavljeni na nepropisnoj visini prave problem građanima Gornjeg Milanovca, koji su često prinuđeni da potraže pomoć lekara zbog povreda na glavi zadobijenih udarcima u ta obaveštenja.

Najdrastičniji primer je znak obaveštenja za školu, koji se nalazi na sredini trotoara na visini od 160 centimetara kod Osnovne škole „Kralj Aleksandar I“. Znak je na prometnom trotoaru u ulici sa brojnim prodavnicama, al na samo stotinak metara od bolnice.

Mašinski inženjer Momčilo Damljanović podneo je brojne žalbe i prigovore opštinskim vlastima, ali niko ništa nije preduzeo zbog čega se obratio novinarima.

„Moja supruga Zorica razbila je glavu o ovaj znak a jedan deo lima, gde narod najčešće udara glavom, iskrivljen je, što sam slikao i pisao žalbe da se ovo reši, ali mi niko ne odgovara niti se nešto menja“, rekao je Damljanović.

Kako kaže, u aprilu je sve žalbe predao direktoru Javnog preduzeća za izgradnju, u čijoj je to nadležnosti, ali ništa nije urađeno.

Ovaj inženjer je razmišljao da odseče stub tog znaka, ali kaže da to nije uradio jer ne želi da bude prijavljen i da ide po sudovima. Dodao je da zaposleni u prodavnicama kažu da ne prođe nijedan dan, a da neko ne udari glavom.

Direktor Javnog preduzeća Božidar Vučetić za agenciju Beta je rekao da postoje žalbe i da je dao nalog trehničkoj službi da sve saobraćajne znakove postavi na odgovarajuću visinu.

„Ne mogu da verujem da to moji radnici nisu uradili i to je bruka, a lično ću preduzeti sve mere da se građanima omogući bezbedno kretanje“, rekao je Vučetić.