Martinović nazvao Pajtića bolesnikom, DS najavljuje tužbu

Vesti 10. dec 201514:44 > 15:56
N1

Demokratska stranka najavila je tužbu protiv poslanika Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića zbog optužbi koje je izrekao na račun demokrata na zasedanju skupštine.

Demokrate poručuju da to očekuje sve funkcionere SNS-a koji se na sličan način budu obračunavali sa političkim protivnicima.

Kako se navodi u saopštenju DS-a, funkcioneri SNS-a su na jučerašnjoj sednici Skupštine Srbije, na kojoj se raspravljalo o budžetu za 2016. godinu, „prevazišli sebe u mržnji, bahatosti, osionosti i prostakluku“ kada je Martinović, pored optužbi na račun DS-a i njenih funkcionera, predsednika te stranke Bojana Pajtića nazvao „duševnim bolesnikom“.

„Martinović, koji je ove stvari izrekao uz apsolurno odobravanje članova Vlade Srbije, na opšte oduševljenje poslanika Srpske napredne stranke i uz dozvolu potpredsednika skupštine Igora Bečića, odgovaraće pred sudom i za ovu tvrdnju“, navodi se u saopštenju.

DS je istakla da Martinovićeve optužbe nemaju nikakvu težinu i da je on sa istim takvim uverenjem, isto tako raspolažući „dokazima tvrdio da su Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić kriminalci koji se nalaze na čelu mafijaške Srpske napredne stranke“.

„Državne institucije, pravosudni organi, regulatorna tela, nevladine organizacije zadužene za zaštitu ljudskih prava i celokupna javnost mora im poslati poruku da to neće biti tolerisano. Najmanje zbog Demokratske stranke“, zaključile su demokrate.

SNS: Razumemo da Pajtić trpi duševne bolove visokog intenziteta

Srpska napredna stranka saopštila je da joj je drago zbog tužbi koje Pajtić podnosi protiv funkcionera SNS-a, jer će, kako navode, građani će kroz sudske postupke videti kako je predsednik DS učestvovao u pljačkama, „od Heterlenda i sramnog otimanja novca od dece sa posebnim potrebama, preko obnove muzičke škole Filip Višnjić u Šidu, pa do pljačke pokrajinskih fondova“.

„Razumemo da Pajtić trpi ‘duševne bolove visokog inteziteta’, kako sam navodi u svojim tužbama, jer kako i ne bi kada će građani konačno posle 16 godina njegovog lopovluka u Vojvodini saznati kojim se sve korupcionaškim sredstvima služio, na koje je sve državne organe vršio pritisak i sa kime je opljačkao narodne pare“, navodi se u saopštenju naprednjaka.