Šutanovac: Bojim se da će Gašić ostati na funkciji

Vesti 08. dec 201513:38 > 13:51
Podeli:
Izvor: N1

Poslanik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da podržava smenu ministra odbrane Bratislava Gašića, ali da ima bojazan da se to neće desiti.

Šutanovac, koji je ranije bio ministar odbrane, rekao je novinarima u parlamentu da to misli na osnovu političkog iskustva, ali i na osnovu toga što Gašić na današnjoj konferenciji za novinare nije rekao da će podneti ostavku.

On je naveo i da nema dilemu da je Gašić „nedostojan“ te funkcije, kao i da je do sada bilo mnogo povoda i razloga za njegovu smenu.

„Podržavam njegovu smenu, ali izražavam sumnju da će se to desiti i da će on ostati na toj funkciji“, rekao je Šutanovac.

Šutanovac je novinarima u Skupštini rekao da misli da parlamentarna većina neće glasati za smenu Gašića, i da to tvrdi na osnovu svog političkog iskustva, ali i zbog toga što Gašić nije podneo ostavku.

Procedura nalaže da nakon što premijer predloži razrešenje ministra, o tome treba da glasa Skupština.

Šutanovac je naveo i da je povod za Gašićevu smenu bilo mnogo, a ne samo njegovo neprimereno ponašanje prema novinarki B92 u Trsteniku.

Gašić je u nedelju, pre davanja izjave novinarima u Trsteniku, rekao da „voli novinarke koje lako kleknu“, što je naišlo na veliku osudu javnosti i premijera.

Vučić je juče novinarima rekao da Gašić, posle komentara upućenog novinarki B92, ne može da ostane ministar, jer bi to „bila loša poruka za sve žene“.