DS: SNS napada sve koji misle drugačije

Vesti 04. dec. 201511:44 > 12:29
Podeli:
Izvor: N1

Napadi Srpske napredne stranke na sve građane Srbije koji se usude da izgovore nešto sa čim se ta stranka ne slaže moraju odmah prestati, jer kada se vladajuća stranka na brutalan način obračunava sa bilo kim, to predstavlja zastrašivanje slobodnomislećih ljudi i gušenje svake kritičke misli, navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

Poslednja u nizu meta SNS je novinarka Olivera Kovačević, koju su na to da u Srbiji niko ne sme imati mišljenje koje se razlikuje od većinskog upozorili i naprednjaci i ministar Aleksandar Vulin, na način na koji jedini znaju da komuniciraju i jezikom koji jedini razumeju – uvredama, diskreditacijama, etikecijama i pretnjama, navodi DS.

„Poruka Srpske napredne stranke je jasna. Novinari, opozicija, glumci, reditelji, intelektualci, televizijske emisije, Srpska akademija nauka i umetnosti, nevladine organizacije, građani – svi moraju znati da će nakon iznošenja bilo kakve kritike na račun režima Aleksandra Vučića osveta biti strašna“, navode demokrate.

Poruka je, kako navde, ista kao i prošli put i oni koji je šalju su isti kao prošli put.

„Ono što Srpska napredna stranka i Aleksandar Vulin ne znaju jeste da ta poruka nije primljena ni prošli put kada su pokušavali da zastraše i ućutkaju slobodnomisleću Srbiju, a sasvim sigurno to neće uspeti ni ovog puta“, poručuje DS.

SNS: Zakoni danas važe za sve

Srpska napredna stranka poručila je Demokratskoj stranci, „onima koji su hapsili vlasnike medija, onima koji su bili vlasnici medija, onima koji su uništili slobodu medija u Srbiji“, da danas zakoni važe isto za sve, bar se za to SNS zalaže. 

Umesto što se bave pritiskom na nadležne državne organe, tužilaštvo, policiju i sudove, neka konačno kažu kada će da vrate narodne pare, navodi se u saopštenju SNS.