Mihajlović: Sa Nikolićem nisam razgovarala o državnom udaru

Vesti 27. nov 201513:34 > 13:36
FoNet/Zoran Mrđa

Potpredsednica Vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović kaže da na sastanku sa predsednikom Tomislavom Nikolićem tema nije bila "državni udar", već da je bilo reči samo o ozakonjenju objekata i nastavku izgradnje autoputa Kragujevac-Batočina.

 Na pitanje novinara da li je tema bila državni udar, kako su preneli neki mediji, i da prokomentariše izjavu predsednika Nikolića: „Rušite mojim sinovima vikendice, ali ostavite kuće sirotinji“, ona je rekla da je juče imala konstruktivan razgovor sa Nikolićem povodom te izjave, kao i da je možda do tog razgovora trebalo da dođe i ranije.

„Nema povlašećenih ni u jednom zakonu koje ova Vlada usvojila“, rekla je Mihajlović u Klubu poslanika.

Ona je rekla da je predsednik Nikolić potpisao Zakon o ozakonjenju bespravnih objekata, kao i izmene i dopune zakona o premeru i katastru. „Zakon se primenjuje i u tom smislu nema povlašćenih“, naglasila je ministarka.

Mihajlović je kazala da je sa Nikolićem razgovarala i o autoputu Kragujevac-Batočina gde još nije završena jedna deonica, iako je davno započeta gradnja i taj autoput više puta otvaran, i najavila da će se gradnja nastaviti u 2016. godini.

„Od naredne godine taj projekat se nalazi u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Jedna deonica mora da se završi i za to je već izdvojen novac“, rekla je Mihajlović i dodala da će autoput Kragujevac-Batočina možda biti završen već do kraja 2016. godine.