Stefanović: Uhapšena dva najveća narko bosa u Srbiji

Vesti 06. nov 201514:12 > 18:41
Podeli:
Izvor: N1

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da su u četiri odvojene policijske akcije uhapšena dva najveća narko bosa u Srbiji, presečen najveći lanac krijumčarenja oružja na teritoriji Srbije i Francuske, a da je uhapšen i osumnjičeni za terorističke napade u Makedoniji.

Na konferenciji za novinare, Stefanović je precizirao da je uhapšeno više osumnjičenih za krijumčarenje droge, među kojima su jedan od najvećih narko bosova na Balkanu – M.T. iz Novog Pazara i M.N, jedan od najvećih krijumčara narkotika u Srbiji.

Stefanović je rekao da su u akciji u kojoj je uhapšen narko bos M.T. iz Novog Pazara, uhapšene još četiri osobe iz tog grada i iz Tutina.

Ministar je naveo da je policija jutros ušla u prostorije i stanove koje su koristili na teritoriji ta dva grada, da se sumnjiče da su godinama krijumčarili heroin iz Turske na teritoriji Srbije i zapadne Evrope.

Stefanović je rekao da je policija u poslednja četiri meseca zaplenila 13 kilograma heroina te kriminalne grupe, a da su kroz tu akciju otkriveni organizatori i vrh piramide krijumčarenja droge, navodeći da je kod njih nađeno i automatsko oružje, a da se pretres nastavlja.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao i da je na administrativnom prelazu Brnjak, na osnovu Interpolove poternice, uhapšen B.B. iz Kumanova, koji se sumnjiči za učešće u terorističkim napadima u Makedoniji od januara do maja.

Siniša Mali će odgovorati ako je kriv

Stefanović je izjavio da policija istražuje slučaj gradonačelnika Beograda Siniše Malog i da će on odgovarati ukoliko se ispostavi da je kriv, ali da ukoliko se ispostavi suprotno treba da odgovaraju oni koji su ga lažno optuživali.

„Što se tiče Malog, radimo sve istrage vezane za to, sve će biti istraženo i ko je govorio istinu i ko nije. Ako je Mali kriv odgovaraće, ako ga neko lažno optužuje i oni će odgovarati“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Dodao je da je nemoguće živeti u zemlji u kojoj vam neko uništava život, a onda se ispostavi da niste krivi i da je sve u redu.

Kantrimen još nije pronađen

Stefanović je izjavio da policija još uvek nije pronašla vozilo kojim je Marko Milićev usmrtio Luku Bogdanovića, ali da je sa stanovišta pravde najvažnije da je osoba koja je izazvala saobraćajnu nezgodu dobiila sudsku kaznu.

„Da li nam se ona sviđa ili ne to je drugo pitanje“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Ministar unutrašnjih poslova je podsetio da je policija Milićeva u rekordnom roku locirala u Kini, da je on vrlo brzo izručen, a da mu je za manje od godinu dana izrečena presuda.

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je 28. oktobra na četiri godine i šest meseci godina zatvora Marka Milićeva (34), jer je svojim vozilom „mini kantrimen“ usmrtio Luku Jovanovića (21) prošlog leta na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države.