Nikolić za što bolje ekonomske odnose sa Saudijskom Arabijom

Vesti 05. nov 201517:50 > 17:58
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i saudijski princ Sultan bin Abdulaziz Al Saud saglasili su se da je ekonomska saradnja između dve zemlje do sada bila nedovoljno razvijena i da je u obostranom interesu uspostavljanje što boljih ekonomskih odnosa između Srbije i Saudijske Arabije.

„Srbija je potpuno otvorena za saradnju sa Saudijskom Arabijom jer je u prethodne tri godine uspela da stvori poslovni ambijent koji je atraktivan za strane investitore. Naša zemlja može mnogo toga da ponudi, a naša saradnja otvara perspektivu za poboljšanje uslova života građana obe zemlje“, rekao je Nikolić, a saopštilo Predsedništvo.

Princ Sultan bin Abdulaziz Al Saud je rekao da je saudijski kralj zainteresovan za uspostavljanje „izvanrednih“ odnosa sa Srbijom, i da će prvi korak ka tom cilju biti otvaranje ambasade Saudijske Arabije u Srbiji po ubrzanom postupku. 

„Vlada Saudijske Arabije izuzetno ceni stavove koje Srbija zauzima prema dešavanjima u arapskom svetu, kao i politiku stabilnosti koju Srbija promoviše. Saudijska Arabija izuzetno ceni prijateljstvo sa Srbijom“, rekao je princ.