Saudijski princ stiže u Beograd

Vesti 03. nov 201513:36 > 13:40
AFP/Fayez Nureldine

Princ Saudijske Arabije Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, sin saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza Al Sauda, biće od danas do 5. novembra u zvaničnoj poseti Beogradu na poziv potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića.

Saudijski princ će se tokom posete sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.

Poseta princa Saudijske Arabije je prva zvanična poseta jednog od saudijskih državnika Srbiji od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve države i prva poseta nekog od zvaničnika Saudijske Arabije našoj zemlji još od 1989. godine, kada je saudijski ministar spoljnih poslova Saud Al Fejsal učestvovao na Samitu nesvrstanih u Beogradu.

Tokom zvanične posete Srbiji, Salman bin Abdulaziz Al Saud, koji je i predsednik Visokog saveta za turizam i kulturnu baštinu svoje zemlje, sa Ljajićem će potpisati Memorandum o saradnji u oblasti turizma, što će biti prvi međudržavni sporazum ove dve zemlje ikada, navodi se u saopštenju iz Ljajićevog kabineta.

Pored susreta na najvišem državnom nivou, saudijski princ će na lični zahtev obići i najvažnije kulturno – istorijske spomenike grada Beograda.