Simić: Usaglašeni koraci ka većoj bezbednosti Srba

Vesti 28. okt 201515:54 > 15:57
Wikipedia

Šef poslaničkog kluba Srpska lista u Skupštini Kosova Slavko Simić izjavio je u sredu da su na sastanku s ministrom unutrašnjih poslova Kosova Skenderom Hisenijem usaglašeni koraci koje policija treba da preduzme da bi se osigurali bezbednost i sloboda kretanja Srba.

Simić je naveo da će biti preduzete efikasnije mere u visokorizičnim mestima, a izdvojene su pojedine oblasti u Metohiji – opštine Klina i Peć gde se incidenti ponavljaju.

„Ministar Hiseni je obećao da će tamo pojačati srpsku policijsku infrastrukturu na terenu i da će obezbediti neke statične punktove da bi policija mogla adekvatno da reaguje kada se neki incident dogodi“, rekao je Simić.

Simić je rekao da je ministar Hiseni zaista zainteresovan da se reši pitanje bezbednosti Srba na Kosovu. „Ministar Hiseni zaista želi da pomogne srpskom narodu, odnosno srpskoj zajednici tamo gde se incidenti ponavljaju i mislim ; da će ministar uskoro krenuti sa rešavanjem tih problema“, ocenio je Simić.

Simić je rekao da je od Hisenija zatražio informacije dokle se stiglo sa istragom u vezi sa napadom na dvadesettrogodišnjeg Miloša Stevića u Klokotu u septembru ove godine.