DS optužila SNS da je nasilno preuzela vlast u Kovačici

Vesti 28. okt 201513:53 > 16:04
Izvor: N1

Pokrajinski odbor Demokratske stranke optužio je Srpsku naprednu stranku da je u opštini Kovačica nasilno preuzela vlast i da se već tri dana odbornici nove vladajuće većine nalaze "na nepoznatoj adresi" i da im je zabranjeno da komuniciraju sa bilo kim.

“Odbornici nove skupštinske većine, nastale pomoću ucena, potkupljivanja, zastrašivanja i pretnji, predvođene siledžijama koje vode SNS u Kovačici, već tri dana se nalaze na nepoznatoj lokaciji i zabranjeno im je da komuniciraju bilo s kim, čime se ponavlja scenario koji smo videli već u nekoliko opština u kojima je SNS oteo vlast“, naveo je DS u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da se SNS na taj način još jednom ruga izbornoj volji građana.

SNS odgovorila kontrapitanjem ali bez odgovora o držanju odbornika

SNS je u saopštenju upitala kontrapitanjem koliko je predsednik te opštine i funkcioner DS-a Miroslav Krišan počinio krivičnih dela.

„Koliko je tačno krivičnih dela Miroslava Krišana Demokratska stranka u poslednjih 15 godina njegovog mandata zataškala preko svojih simpatizera i svojih članova u nadležnim organima“, naveo je SNS u saopštenju i ocenio da je Krišan „jedan od najkorumpiranijih“ funkcionera DS-a, koji je „više vremena proveo po sudovima“ nego sa građanima Kovačice.

Ta stranka je dodala da je istina o događajima u Kovačici „upravo suprotna“ tvrdnjama DS-a i navela da odbornici ne žele više da daju podršku „političkoj despotiji“, koju Krišan sprovodi.

SNS nije direktno odgovorio na optužbu DS-a da drži odbornike na nepoznatom mestu i da im ne dozvoljava da razgovaraju bilo s kim, već je naveo da „građani u zemlji sa demokratskim vrednostima, kao što je Srbija, imaju puno pravo da izražavaju svoju volju na izborima, kao i da se slobodno kreću“.