„1 od 5 miliona“: Referendum pokraden, „ne“ je ubedljivo pobedilo

Vesti 17. jan. 202218:15 > 18:444 komentara
Podeli:

Aktivista pokreta "1 od 5 miliona" Martin Bežinarević izjavio je da je referendum o promenama Ustava pokraden i da o tome svedoče brojne nepravilnosti koje su prijavljivali njihovi kontrolori glasanja i da je "ne" ubedljivo pobedilo na referendumu.

On je na konfrerenciji za novinare održanoj ispred Republičke izborne komisije (RIK) rekao da „svi znamo“ da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „laže i krade“ i da je potrebno da se „uradi nešto“.

Ocenio je da je jedini način da se zatvori biračko mesto ukoliko se na njemu primete nepravilnosti taj da „neko uzme i razbije biračku kutiju o pod“, jer se glasanje nastavlja i ako policija i dođe zbog prijavljenih nepravilnosti.

Upozorio je da će se "scenario" viđen na referendumu "preslikati" i na izbore zakazane za 3. april i da će jedini način da se blokiraju biračka mesta biti da glasači "dohvate izborne kutije i razbiju o pod".

Bežinarević je naglasio da nije samo Vučić "pokrao" referendum već da su ga pokrali i oni koji se bave "biznis politikom" i oni koji "bojkotuju zdrav razum", dodajući da ih poziva da nastave da bojkotuju sve izbore, ali da će "1 od 5 miliona" nastaviti da se bori jer je to jedini način da se građani izbore za nešto.

Komentari

Vaš komentar