„1 od 5 miliona“: Predsednik SO Majdanpek dao ostavku, raspisani vanredni izbori

Vesti 03. jan 202217:24 1 komentar
Shutterstock

Pokret "1 od 5miliona" saopštio je da je predsednik opštine Majdanpek Dragan Popović podneo ostavku i da su raspisani vanredni izbori u tom gradu posle skoro dve godine pritisaka i rada pokreta, što je bio jedan od ključnih zahteva "1 od 5 miliona" u Majdanpeku.

Ovo je svojevrsni dokaz da je zaista moguće promeniti stvari i pokazati da može i drugačije radom, iskrenom borbom i novim licima na političkoj sceni, navodi Pokret #1od5miliona.

Prošlu godinu smo obeležili jakim radom u Majdanpeku, blokadom magistralnog puta i zgrade opštine Majdanpek jasno smo pokazali da je ključna stvar za promenu sistema oslobađanje naroda straha, ističe se u saopštenju.

Naglašeno je da posle svih blokada, nijedan građanin – bio on član pokreta ili ne – nije snosio nikakve posledice i da su odbranili svakoga ko je učestvovao mesecima u blokadama i protestima u Majdanpeku.

Javnosti smo prezentovali sve malverzacije čelnika opštine Majdanpek, Dragana Popovića i Elvire Toskić Jovanović nakon čega je i usledila ostavka Popovića koji je, po nezvaničnim informacijama, ostavku dao prisiljen nakon što su malverzacije sa određenim projektima koje je radila opština Majdanpek, završile u Višem javnom tužilaštvu, navedeno je u saopštenju.

Naš cilj bio je ostavka predsednika opštine koji smo ostvarili, ali i raspisivanje vanrednih izbora i smanjenje broja biračkih mesta u skladu sa brojem građana, poručio je pokret.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare