021.rs: Ponovo trobojke na Limanu, autori i dalje nepoznati

Vesti 22. sep. 202121:1738 komentara
Podeli:
Izvor: Radio 021/Printscreen

Crtanje trobojki na Limanima 3 i 4 nastavljeno je nakon višenedeljne pauze i jutros su nove osvanule na više mesta na Bulevaru despota Stefana, piše portal 021.rs.

Kao i u prethodnim slučajevima, autori ovih novih trobojki u crvenoj, plavoj i beloj boji su nepoznati, a neki od stanara Limana su nam ispričali da im se čini da se sve desilo sinoć oko tri ili četiri sata.

Reporteri 021.rs su na licu mesta videli i ostatke kutija sa farbama i prazne limenke piva koje su ostavili „noćni moleri“, a i tragove od sveže boje na trotoaru, travi i drugim okolnim površinama.

POVEZANE VESTI

Prema navodima pojedinih Limanaca, deo novih trobojki se prvo pojavio za vikend na trafostanici kod Limanskog parka na Bulevaru despota Stefana, kao i na stubovima Mosta slobode i nisu potpuno bile iscrtane. Ovi grafiti su završeni u protekle tri večeri, a onda je u sredu osvanula trobojka i na jednom od zidova objekta u sklopu Kineske četvrti, kao i na stambenoj zgradi na uglu Balzakove i Bulevara despota Stefana.

Prve trobojke pojavile su se pre tačno mesec dana na kraju Limana 4 i u nekoliko noći su iscrtane na više desetina zgrada u Narodnog fronta, sve do ugla sa Limanskim parkom. Autori trobojki se nisu javno oglasili i predstavili. Opozicija i deo javnosti je osudio ovu pojavu smatrajući da se radi o pretnjama, uz sumnju da iza svega stoji Srpska napredna stranka jer su ovde jedine mesne zajednice gde je ova stranka izgubila izbore.

Sumnja da SNS organizuje farbanje trobojki se pojavila jer je posle pojave prvih, održan nenajavljen skup na kojem je više stotina, uglavnom srednjoškolaca, išlo iza transparenta „Predaja nije opcija“ i zastavom sa likom lidera ove stranke Aleksandrom Vučićem. Uz to, SNS nije osudio šaranje zidova zgrada na Limanu, već je gradonačelnik i potpredsednik SNS Miloš Vučević poručio je da je zabrinut da nekome smetaju trobojke, piše 021.rs.

U međuvremenu je bio jedan pokušaj uklanjanja trobojki sa Park sitija, ali su se nove pojavile već sledeće noći.

Komentari

Vaš komentar