021: Incident na protestu „Pravda za Ninu“, kolima udareno nekoliko osoba

Vesti 31. jul 202108:25 > 09:53 127 komentara
Petrovaradin, protest, Pravda za Ninu
Screenshot/Video/021.rs

Na protestu "Pravda za Ninu" u Petrovaradinu, gde je blokirana ulica, došlo je do incidenta, prenosi portal 021.rs.

Kako prenosi 021.rs, građani koji su u blokadi u Preradovićevoj ulici, oko 22 sata, primetili su automobil koji je stajao nekoliko desetina metara dalje i u kojem je, kako su rekli, „bila jedna zamenica novosadskog javnog tužioca“.

Građani su prišli, a žena je tada, kako prenosi portal, upalila kola i udarila nekoliko građana koji su bili iza automobila.

Došlo je do rasprave, a žena je zatim izašla iz svojih kola i otišla do policijskog vozila.

Povezane vesti

Građani su okružili taj policijski automobil ne dozvoljavajući mu da ode.

Na mestu protesta bilo je još ekipa policije, Žandarmerija, Hitna pomoć, a došao je i načelnik novosadske policije Slobodan Malešić, a povećao se i broj građana na protestu, navodi portal.

Hitna pomoć odvezla je jednu ženu koja se žalila da joj je u incidentu povređena noga.

Nakon što je posle 1 čas iza ponoći dežurni viši tužilac izveo uviđaj u prisustvu policije, građani su dozvolili da se žena koja je bila u kolima odveze u Klinički centra Vojvodine na vađenje krvi i dalje uzimanje izjave.

Posle svega što se dešavalo, građani i porodica su odlučili da protest i blokadu za sada prekinu i da se drže prvobitnog dogovora da tužilaštva daju rok od sedam dana da reaguje i pritvori osumnjičenog, a u slučaju da ne bude reakcije, novi protest bude u petak 6. avgusta u 20 časova na istom mestu i da tada počnu sa dvadesečetvoročasovnim blokadama Preradovićeve ulice do ispunjenja zahteva.

Dvadesetjednogodišnja Nina Rađenović poginula je 6. juna, kada je na nju, pri velikoj brzini, naleteo automobil kojim je upravljao dvadesetjednogodišnji mladić iz Sremskih Karlovaca.

Kako je rečeno u policiji nakon saobraćajne nesreće, mladić koji se nalazio za volanom automobila dobio je krivičnu prijavu zbog sumnje da je učinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a nakon saslušanja kod tužioca pušten je da se brani sa slobode.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare