021.rs: Građani Novog Sada većinski glasali protiv izmena Ustava na referendumu

Vesti 17. jan 202213:18 > 13:214 komentara
Izvor: Shutterstock

Prema preliminarnim informacijama, građani Novog Sada većinski su glasali protiv izmena Ustava na referendumu, objavio je portal 021.rs. Takođe, stanovnici Sremskih Karlovaca većinom glasova nisu podržali akt o izmeni Ustava na juče održanom republičkom referendumu.

Na šest od ukupno 10 glasačkih mesta u Sremskim Karlovcima većina je zaokružila „ne“, prenosi portal 021.rs.

Inače, ukupno je za „da“ glasalo 1.206 građana, a za „ne“ 1.253, pokazuju zapisnici sa biračkih mesta.

Povezane vesti

Ova opcija je bila većinska na tri biračka mesta u Karlovačkoj gimnaziji, na jednom mestu u OŠ „23. oktobar“, kao i na Fakultetu za menadžment. Takođe, „ne“ je prevladalo i na glasanju u Vatrogasnom domu.

U Temerinu je situacija bila drugačija, a stanovnici su većinski podržali izmene Ustava. Za „da“ je glasalo ukupno 5.177 građana, dok je opciju „ne“ zaokružilo njih 3.374.

Na samo jednom biračkom mestu je bilo više glasova protiv izmena Ustava Srbije. To se dogodilo na biračkom mestu u OŠ „Petar Kočić“, gde je glasalo 299 birača. Osim tri nevažeća listića, bilo je 145 glasova za izmenu, te 151 glas protiv izmene Ustava.

U Beočinu je glasanje bilo bez izuzetaka za izmenu Ustava. Opciju „da“ zaokružilo je 3.099 građana, dok se za „ne“ opredelilo 1.926 birača.

Ni na jednom biračkom mestu nisu zabeleženi problemi. Na pojedinim mestima su bili posmatrači DJB – Suverenista i organizacije CRTA.

Komentari

Vaš komentar