Ivana Konstantinović

TV lica 06. jul 202110:07 > 06. okt 2021 10:08
Ivana Konstantinović
Izvor: N1

Producentkinja/Prezenterka

Na N1 od januara 2021.

Dolazi iz redakcije Glasa Amerike u Vašingtonu, gde je dve godine radila kao reporterka i voditeljka. U okviru saradnje Glasa Amerike sa N1, izveštavala je i za naš program o procesu opoziva predsednika Amerike, koronavirusu, demonstracijama protiv policijske brutalnosti, izborima 2020, sporazumu Beograda i Prištine u Beloj kući. U SAD je intervjuisala i srpske političare koji su dolazili u posetu: predsednika Srbije Aleksandra Vučića, opozicione lidere Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, kao i američke analitičare. Radila je reportaže o životima ljudi našeg porekla u Americi.

Pre odlaska u Ameriku, bila je u Informativnoj redakciji TV B92, od početka postojanja te televizije do kraja. Radila je kao urednica i voditeljka vesti, a kao reporterka izveštavala je sa najvažnijih događaja u zemlji i inostranstvu: hapšenje Slobodana Miloševića, atentat na Zorana Đinđića, referendum o nezavisnosti Crne Gore iz Podgorice, referendum o Bregzitu iz Londona.

Film o prvoj neuspeloj gej paradi u Beogradu „Batinom protiv različitosti“ čija je koautorka, jedan je od posebno pomenutih na Osmom međunarodnom festivalu nezavisnih televizija u Košicama u Slovačkoj 2002.

Novinarstvom je poželela da se bavi jer je htela da otkriva istinu i da prati istoriju iz prvog reda.

Završila je Fakultet političkih nauka, medjunarodni smer, kao i master studije Medjunarodnog humanitarnog prava i ljudskih prava na istom fakultetu.

Voli da ide u teretanu jer mnogo jede slatko.