Mladen Savatović

TV lica 29. mar. 201922:26 > 11:39
Podeli:
Izvor: N1

Novinar/Reporter

Zato odlučuje da promeni smer obrazovanja i upisuje se na Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Na drugoj godini postaje glavni i odgovorni urednik portala „Univerzitetski odjek“ i sa svojim kolega i profesorima radi na unapređenju studentskog novinarstva.

Od 2017. godine za Vojvođanski istraživačko-analitički centar VOICE piše o ekologiji, nameštanju javnih nabavki i zloupotrebama političke moći.

Tokom kratke karijere više puta je nagrađivan: dobitnik je nagrade za novinarsku hrabrost u oblasti zaštite životne sredine, koju dodeljuje Vojvođanska zelena inicijativa, zatim pohvale za izuzetan rad i hrabrost Novosadske novinarske škole, kao i nagrade za vrhunske doprinose istraživačkom i analitičkom novinarstvu Nezavisnog društva novinara Vojvodine i VOICE-a.

Najponosniji je na tekstove o malverzacijama koje su pratile izgradnju tržnog centra Promenada, o dodeli javnih sredstava za projekat Ledena šuma, ali i o višedecenijskim, ekološkim problemima Novog Sada.

Timu N1 se pridružio u februaru, nakon što je tokom letnje, novinarske radionice 2018. godine oktrio kako funkcioniše, po njegovom mišljenju, najkvalitetnija news televizija na ovim prostorima.

Njegova najveća ljubav je sedmogodišnja keruša Klea, koju je pronašao pored jednog novosadskog kontejnera kada je imala samo dva meseca.