Igor Božić

TV lica 30. okt 201411:29 > 18. maj 2022 13:45
Izvor: N1

News director

Od maja 2021. programski direktor N1 Srbija. Od osnivanja u TV N1 bio je izvršni producent redakcije u Srbiji, vodio je specijalne vanredne emisije i izborni program.

Prve novinarske izazove imao je početkom 90-ih na Studiju B u radijskoj i TV redakciji, gde je isprobao sve novinarske forme – od radijskih javljanja „uživo“, do vođenja TV emisija.

Zatim je na BK TV nastavio da bavi reportažama, TV duelima i uređivanjem vesti.

Izveštavao je o „Erdutskim pregovorima“ i bio u ekipi koja je snimila prvu TV reportažu, neke beogradske televizije, iz Sarajeva posle potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Prelaskom u TV produkciju B92 izveštava iz Beograda za članice ANEM-a o dramatičnim događajima u Srbiji uoči rata na Kosovu.

U osnivačkom uređivačkom kolegijumu je pri pokretanju TV B92 koja se pojavila u etru 5. oktobra na dan pada režima Slobodana Miloševića.

U jedanaest godina provedenih u toj stanici vodio je debatne emisije i vesti, i uređivao informativni program. Bio je i glavni urednik prvog news kanala u Srbiji „B92 Info“.

Pisanim novinarstvom bavio se u Blicu, kao odgovorni urednik, a rad u javnom servisu okusio je u RTV Vojvodina, na mestu urednika informativnog programa.

Igora Božića možete pratiti i na društvenoj mreži Tviter – @Igorbgd