Jelena D. Petrović

TV lica 06. feb. 201608:43 > 13:18
Podeli:
Izvor: N1

Novinarka/Reporterka

Kao student prve generacije na Departmanu za novinarstvo u Nišu brzo shvata da je teorija neophodna, ali da se novinarstvo uči u praksi i sa kolegama osniva web magazin „Žurnalist“ 2006. godine.

Televizijskim novinarstvom bavi se od 2008. godine, najpre kroz dnevno izveštavanje za Gradske vesti, a potom i kroz polusatne dokumentarne forme o važnim temama za Niš i Srbiju u emisijama Zajednički cilj i Vilin Grad. Radila kao dopisnik za vesti TV B92 iz Niša i sa juga Srbije, kao novinarka/reporterka na TV PRVA u Beogradu i za više domaćih i stranih produkcija.

Diplomirala u Nišu 2009. godine. Magistrirala na interdisciplinarnom programu Demokratije i ljudskih prava ERMA na Univerzitetima u Sarajevu i Bolonji 2014. godine. Nagrađena publikacijom master teze „Mehanizmi kontrole medija u Makedoniji“ u selekciji najboljih naučno-istraživačkih radova u toj akademskoj godini.

Naučila da se sama snalazi u Americi gde je provela godinu dana na profesionalnom usavršavanju kao stipendista Internacionalnog medija trening centra u Vašingtonu i Ambasade SAD u Srbiji. Pored pohađanja nastave na Departmanu za elektronske medije i komunikacije na Tenesi Univerzitetu u Noksvilu, izveštavala o početku krize na Bliskom istoku 2011. ali i o lokalnim i temama važnim za internacionalnu zajednicu za TV WBIR.

Smatra da vrhunski profesionalac može biti jedino dobar čovek. Ne prestaje da uči jer je to jedan od preduslova za napredak i veruje da nemoguće ne postoji.

Timu N1 pridružuje se u januaru 2016. godine što vidi kao šansu za napredovanje u radu sa najboljim novinarskim i uredničkim timom u Srbiji, ali i kao mogućnost da da svoj doprinos novinarskom izveštavanju kakvo je Srbiji potrebno.

Rođena je u Nišu, novembra 1985. i ima brata blizanca.