Zelenski potvrdio: Nastavljaju se pregovori Ukrajine i Rusije

Svet 15. mar. 202208:23 > 08:275 komentara
Podeli:
Volodimir Zelenski
Izvor: Tanjug/Ukrainian Presidential Pres Office via AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potvrdio je da će u utorak biti nastavljeni pregovori između delegacija Ukrajine i Rusije.

U video obraćanju Zelenski je rekao noćas da je ukrajinska delegacija „odradila dobar posao tokom jučerašnjih pregovora“, bez iznošenja dodatnih detalja.

Rekao je da je juče razgovarao i sa izraelskim premijerom Naftalijem Benetom i ocenio da je to deo napora da se „brzo završi rat“ i postigne „pošten mir“.

Benet koji nastoji da posreduje u postizanju mirnog dogovora je juče razgovarao i sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Zelenski je pozdravio novinarku ruske državne televizije koja je sinoć upala u studio u vreme emitovanja vesti na Kanalu 1, sa transparentom protiv rata u Ukrajini. Novinarku tog programa kasnije je uhapsila policija.

Izvor: Agencije

Ukrajinski predsednik ponovo se obratio ruskim vojnicima i pozvao ih da prekinu borbe, navodeći da im "nudi šansu da prežive".

U nastojanju da podstakne ukrajinsku privredu teško pogođenu ratom Zelenski je najavio planove o znatnom smanjenju poreza za firme.

Najnovije informacije pratite u BLOGU UŽIVO i na stranici RAT U UKRAJINI.

Komentari

Vaš komentar