Zelenski: Likvidiraćemo ruske vojnike koji dejstvuju kod nuklearke Zaporožje

Svet 13. avg 202223:01 > 14. avg 2022 12:48125 komentara
Podeli:
Izvor: REUTERS/Valentyn Ogirenko/File Photo

Ukrajina će ciljano likvidirati ruske vojnike koji pucaju na okupiranu nuklearnu elektranu Zaporožje na jugu zemlje ili je koriste kao položaj za otvaranje vatre, poručio je u subotu uveče predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

„Svaki ruski vojnik koji ili puca na postrojenje, ili puca koristeći postrojenje kao vatreni položaj, mora da shvati da postaje posebna meta za naše agente obaveštajne službe, za naše specijalne službe, za našu vojsku“, rekao je Zelenski.

On nije izneo više detalja, ali je još jednom ponovio da Rusija koristi nuklearku za ucenjivanje.

Ukrajina i Rusija su razmenile optužbe za nekoliko skorijih incidenata i granatiranja postrojenja u okviru kompleksa NE Zaporožje, najveće nuklearne elektrane u Evropi koju su ruske trupe zauzele na samom početku rata, prenosi Rojters.

Zelenski je u svom večernjem obraćanju rekao da se brutalne borbe i dalje vode u Donbasu, u kojem je Rusija stacionirala „kolosalne“ resurse.

„Svi naši branioci su heroji. U regionu Harkova ukrajinska odbrana je snažne, a pokušaji okupatora da napadnu stalno nailaze na neuspeh. Borbe na jugu zemlje donose dobre vesti o uništavanju snaga ruske vojske. Nijedan dan nije protraćen, smanjujemo potencijal okupatora“, rekao je predsednik Ukrajine.

Komentari

Vaš komentar