Zbog novog izazova na TikToku učenici uništavaju toalete u školama

Svet 20. sep 202115:3014 komentara
Izvor: Ilustracija N1

Zbog novog izazova na TikToku učenici širom SAD-a kradu pisoare, razbijaju pločice ili kradu dozatore sapuna.

Učenici uništavaju školske taolete širom zemlje, a potom rezultate objavljuju na popularnoj društvenoj mreži. TikTok pokušava da spreči ovaj izazov uklanjanjem brojnih videozapisa objavljenih na ovoj platformi.

Ako u pretrazi aplikacije upišete naziv izazova (“devious licks” ) prikazaće vam se poruka da “nema pronađenih rezultata”. Iz kompanije ističu da takav sadržaj narušava njihove smernice te da je promoviranje sigurnih i pozitivnih iskustava glavni cilj TikToka.

“Očekujemo da će naša zajednica ostati bezbedna i odgovorno stvarati. Ne dopuštamo sadržaj koji podstiče ili omogućuje kriminalne aktivnosti. Uklanjamo ovaj sadržaj i preusmeravamo hashtagove i rezultate pretraživanja na naše smernice kako bismo obeshrabrili takvo ponašanje”, rekao je portparol TikToka za CNN.

Korisnici TikToka su takve videe počeli da dele i na drugim društvenim mrežama pa ako naziv izazova upišete u pretragu na Twitteru, pojaviće se videozapisi na kojima se prikazuje krađa lavaboa i ostale školske imovine.

Neke škole u SAD-u su počele da zaključavaju toalete kako bi sprečile ovakvo ponašanje. Međutim, psiholog Džon Dafi navodi da se neka deca zatvaraju u toalete zbog socijalne anksioznosti pa bi brojna deca zbog zaključavanja toaleta mogla da postanu anksiozna.

Dafi navodi da je važno da roditelji budu upoznati s najnovijim trendovima i izazovima na društvenim mrežama kako bi mogli o tome da razgovaraju sa svojom decom. Roditelji bi trebalo deci da objasne koje su moguće negativne posledice ako uništavaju školsku imovinu i trebalo bi da im naveste neke pozitivne stvari kojima bi se mogli baviti.

Komentari

Vaš komentar