Zamenik gradonačelnika Marijupolja: Pogođeno pozorište u kome su civili

Svet 16. mar. 202219:132 komentara
Podeli:
Izvor: Azov regiment press service/via REUTERS

Zamenik gradonačelnika Marijupolja kaže za BBC da su Rusi pogodili gradsko dramsko pozorište u koje su se sklonili civili.

On procenjuje da je tamo bilo između 1.000 i 1.200 ljudi. Broj stradalih još nije poznat, prenosi BBC i dodaje da nije mogao nezavisno da proveri tu informaciju.

„Avion je bacio bombu na zgradu u kojoj su se skrivale stotine marijupoljskih civila. Još je nemoguće proceniti razmere ovog strašnog i neljudskog čina, jer se nastavlja granatiranje stambenih naselja u gradu. Poznato je da se nakon bombardovanja urušio središnji deo pozorišta, a krhotine su blokirale ulaz u sklonište koje se nalazi u zgradi“, stoji u poruci objavljenoj na kanalu na Telegramu.

Marijupolj su opkolile ruske snage, a procenjuje se da je oko 300.000 ljudi zarobljeno bez vode, struje ili gasa. Hrana i medicinske zalihe su pri kraju, a Rusija nije dopustila isporuku humanitarne pomoći, dodaje BBC.

Grad je od početka rata pod stalnim ruskim granatiranjem, a čitave četvrti su pretvorene u pustoš. Prošle nedelje u napadu na bolnicu poginulo je pet osoba.

Najnovije informacije pratite u našem BLOGU UŽIVO i na stranici RAT U UKRAJINI.

Komentari

Vaš komentar