Zaharova: NATO se meša kako bi sprečio saradnju Rusije i Belorusije

Svet 06. jun. 202117:1413 komentara
Podeli:
Izvor: Reuters/Evgenia Novozhenina

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da se efikasna saradnja te zemlje i Belorusije ne uklapa u planove NATO.

Povezane vesti:

Ona je, reagujući na izjavu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga u kojoj je izrazio zabrinutost zbog saradnje Moskve i Minska, objavila na svom kanalu na Telegramu da se Zapad žestoko obračunava sa Belorusijom jer „normalna efikasna saradnja dve zemlje nije deo planova NATO“.

„Neprestano se meša u unutrašnje stvari jedne ili druge zemlje, ili se istovremeno meša u poslove obe, samo da bi se sprečio prirodni tok uzajamno korisne integracije“, navela je Zaharova a prenosi TASS.

U komentaru na spremnost NATO da „zaštiti svaku članicu alijanse od pretnji koje predstavljaju Moskva i Minsk“ , Zaharova je šefu NATO-a poželela dobro zdravlje, napominjući da je to „direktno povezano sa prevazilaženjem starih fobija i oslobađanjem od manije gonjenja“.

Ona je navela da je unutrašnji terorizam u Sjedinjenim Američkim Državama još jedan od problema koje NATO nije rešavao decenijama.

„To je ono što države članice moraju hitno da reše, a ne lažne pretnje“, ocenila je Zaharova.

Stoltenberg je u intervjuu za nemački list „Velt am Sontag“ izjavio da su članice NATO ozbiljno zabrinute zbog bliske saradnje Moskve i Minska tokom proteklih meseci i dodao da Belorusija „postaje sve zavisnija“ od Rusije.

Komentari

Vaš komentar