Vodeći naučnik Bele kuće maltretirao zaposlene, ali neće dobiti otkaz

Svet 07. feb 202220:574 komentara
Podeli:
Izvor: Anna Moneymaker / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Vodeći naučnik Bele kuće Erik Lender prekršio je propise o radom okruženju, maltretirajući zaposlene i odnoseći se prema njima sa nepoštovanjem, saopštila je administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Lender, direktor Kancelarije za naučnu i tehnološku politiku u Beloj kući i Bajednov savetnik za nauku, ipak neće izgubiti posao, ali će morati da ide na psihološko savetovanje.

Bela kuća je navela da je pronašla „pouzdane dokaze“ protiv Lendera tokom procesa interne revizije, pokrenutog na osnovu žalbe zaposlenih u Kancelariji za naučnu i tehnološku politiku.

Lender je ponašanjem prekršio direktivu koju je Bajden doneo prvog dana po stupanju na dužnost, navodeći da očekuje „iskrenost i pristojnost“ svih zaposlenih u njegovoj administraciji i da će oni koji pokažu nepoštovanje prema drugima momentalno dobiti otkaz.

Bela kuća je navela da revizijom nisu pronađeni „verodostojni dokazi“ o diskriminaciji na osnovu pola i da premeštanje zaposlenog koji je podneo žalbu protiv Lendera „smatra prikladnim“.

Lender se u petak izvinio zaposlenima u Kancelariji koju vodi, priznajući da je sa kolegama razgovarao „sa nepoštovanjem ili na ponižavajuć način“.

„Zaista mi je žao zbog mog ponašanja. Naročito želim da se izvinim onima od vas prema kojima sam se loše odnosio ili koji ste tome prisustvovali“, naveo je Lender.

Komentari

Vaš komentar