Više od polovine stanovnika Nemačke spremno je da se vakciniše ruskom vakcinom

Svet 08. apr. 202123:577 komentara
Podeli:
Sputnjik V
Izvor: REUTERS/Akhtar Soomro

Više od polovine stanovnika Nemačke spremno je da se vakciniše ruskom vakcinom protiv koronavirusa Sputnjik V, objavio je list „Handelsblat“, navodeći rezultate istraživanje agencije „Jugov“ (Yougov).

Istraživanje je pokazalo spremnost 55 odsto anketiranih da se vakciniše ruskom vakcinom kada ona bude registrovana u Evropskoj uniji, njih 19 odsto izjavilo je da bi odbilo takvu mogućnost, 14 odsto bilo je neodlučno, a 12 odsto generalno ne želi da se vakciniše, objavio je portal Sputnjik, uz napomenu kako list „Handelsblat“ nije naveo detalje o broju učesnika istraživanja i vremenu kad je sprovedeno.

Početkom marta anketa kompanije „Forsa“ za medijsku grupu „RTL“ pokazala je da je 57 odsto građana spremno da se vakciniše ruskom vakcinom, dok je u februarskom istraživanju takvo mišljenje izrazilo 45 odsto ispitanika, prenosi Sputnjik.

Portal podseća da je u sredu Ministarstvo zdravlja nemačke pokrajine Bavarske potpisalo memorandum o namerama sa Ruskim fondom za direktne investicije (RDIF) o mogućim isporukama vakcine Sputnjik V u taj nemački region region.

Prema rečima bavarskog premijera Markusa Zodera, ukoliko vakcina bude registrovana, Bavarska već u julu može da primi do 2,5 miliona doza.

„Za godinu dana u Bavarskoj bi mogla da se pokrene proizvodnja vakcine u fabrici ‘R-Pharm Germany, rekao je ministar zdravlja Klaus Holetček, prenosi Sputnjik.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar