Viktor Orban primio kinesku vakcinu protiv koronavirusa

Svet 28. feb. 202114:377 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/Viktor Orban Facebook via AP

Mađarski premijer Viktor Orban vakcinisan je protiv koronavirusa vakcinom koju je razvio kineski Sinofarm, objavio je on u nedelju na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, u trenutku kada Mađarska nastoji da ubrza svoj program vakcinacije građana.

Mađarska je u sredu postala prva članica Evropske unije koja je počela da vakciniše svoje građane vakcinom kineskog Sinofarma, nakon što je u program vakcinacije uključila i ruski Sputnjik V, iako evropski blok nije odobrio nijednu od spomenutih vakcina.

„Vakcinisan sam“, napisao je Orban, objavivši fotografije na kojima se vidi kako mu lekar ubrizgava vakcinu i pokazuje kutiju u kojoj se nalazila bočica.

U petak je Orban najavio moguće pooštrenje restriktivnih mera, s obzirom na to da je dnevni broj novih slučajeva zaraze koronavirusom porastao do najvišeg nivoa u ovoj godini, pa se očekuje da će se mađarske bolnice u iduće dve nedelje suočiti s velikim izazovima.

COVID 2/110. Oltva vagyok // Vaccinated ✅

Posted by Orbán Viktor on Sunday, February 28, 2021

Stotine ljudi izašle su u nedelju na trgove u glavnom gradu Budimpešti, protestujući na taj način protiv pooštrenih mera zatvaranja.

Ruska i kineska vakcina se mađarskim građanima daje uz vakcinu Fajzera, Moderne i AstraZeneke.

Mađarski premijer je rekao da će svih 2,5 do 2,6 miliona Mađara, koji su se do sada prijavili za vakcinaciju protiv kovida-19 dobiti bar jednu dozu do Uskrsa, odnosno do početka aprila.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar