Velike gužve u londonskim pabovima posle popuštanja mera

Svet 13. apr. 202110:109 komentara
Podeli:
Engleska pabovi
Izvor: Anadolija/Hasan Esen

Velike gužve zabeležene su u baštama tek otvorenih pabova i restorana u Londonu, nakon popuštanja epidemioloških mera širom Engleske.

Nakon nekoliko meseci zabrane rada, od ponedeljka, 12. aprila, bašte ugostiteljskih objekata u Engleskoj ponovo su otvorene za goste.

Povezane vesti

Istog dana u londonskom kvartu Sohou, veliki broj ljudi posetio je pabove i barove, proslavljajući dugo očekivano popuštanje mera .

Stanovnici Engleske nakon nekoliko meseci ponovo mogu da posećuju prodavnice, restorane, pabove, frizerske salone, teretane i druge usluge koje se ne smatraju osnovnim, nakon što je Vlada Velike Britanije objavila da zemlja prelazi na drugu fazu ublažavanja mera protiv širenja koronavirusa.

Pooštrene mere u Engleskoj su na snazi od početka januara ove godine, a slično je i u drugim delovima Velike Britanije, koja je od početka pandemije kovid-19 jedna od najpogođenijih zemalja u Evropi sa 127.000 smrtnih slučajeva.

Premijer Boris Džonson i epidemiolozi su ipak pozvali na oprez, istakavši kako je i dalje veliki broj nevakcinisanih, te da bi nepoštovanje pravila socijalne distance i ostalih mera ovog leta moglo dovesti do novog porasta broja zaraženih.

Služenje hrane i pića unutar restorana neće biti moguće bar do 17. maja, dok će pozorišta, bioskopi, noćni klubovi i većina drugih mesta ostati zatvorena do daljeg.

Broj novozaraženih, hospitalizovanih, kao i smrtnih slučajeva opao je zahvaljujući zaključavanju i masovnom programu vakcinacije prema kojem je dosad jednom dozom imunizovano više od 60 posto odraslog stanovništva.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar