Vatrogasci iz Srbije nastavljaju da pomažu u gašenju požara u Grčkoj

Svet 12. avg. 202111:27 > 11:293 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice MUP Srbije nastavljaju gašenje požara u Grčkoj pomažući kolegama u borbi protiv vatrene stihije koja je zahvatila tu zemlju, saopštio je MUP, navodeći da su vatrogasci tokom noći obilazili teren i povremeno reagovali na opožarenim površinama kako bi linije požara držali pod kontrolom.

POVEZANE VESTI

Pripadnici Sektora za vanredne situacije iz Niša, Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Zrenjanina, Kikinde, Jagodine, Kruševca i Kraljeva već treći dan angažovani su danonoćno na gašenju požara na severnom delu ostrva Evija, zajedno sa pripadnicima Helikopterske jedinice koji su samo tokom jučerašnjeg dana u dva navrata u 44 naleta izbacili 48 tona vode u rejonima mesta Elinika i Atalanti, navodi MUP.

Vatrogasci-spasioci tokom jučerašnjeg dana nastavili su rad na lokalizaciji požara u selu Avgarija u severnoj Eviji, gde je sprečeno širenje požara na hiljade hektara šumskih kompleksa i sela u okolini.

O zdravlju vatrogasaca iz Srbije sve vreme brine medicinski tim Odeljenja za zdravlje zaposlenih i bezbednost na radu Ministarstva unutrašnjih poslova, navodu MUP u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar